sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Lastenohjelma, joka on kielletty lapsilta

Tartunpa minäkin tähän aiheeseen. Iltasanomissa kirjoitettiin eilen siitä, että Muumilaakson tarinoihin pitäisi tulla varoitusteksti, että ohjelmassa käytetään tupakkatuotteita. Voi hyvää päivää. Muumipappa on yli 20 vuotta tuprutellut piippuaan tv:ssä ja tuskin siitä kenellekään haittaa on ollut. Ei se ainakaan minua ole saanut tupakoimaan (en ole koskaan edes maistanut tupakkaa). Kyllä se taitaa ihan muut jutut olla kuin Muumit, jotka saa nuorison tupakoimaan.

Olen nyt katsellut Muumeja ja kiinnittänyt huomiota siihen, että siinä on muitakin, vakavampia asioita kuin joku tupakointi. Parissa Muumijaksossa käsitellään jopa itsemurhaa, ei tosin tuota sanaa mainita, että tuskin lapset sitä tajuavat, mutta näin aikuisena kiinnitin huomiota. Yhdessä jaksossa Niiskua yritetään estää hyppäämästä kallionkielekkeeltä ja toisessa jaksossa Nipsua hukuttautumasta tahallaan. Ja seksistisiäkin vielä, kun kulkevat aina alasti, paitsi uimaan mennessään.

Muumeissa osoitellaan toisia myös aseilla ja juodaan alkoholia. Taikuri juo punssia. Lisäksi jaksossa Muumipeikko ennustaa korteista kilpikonnalle juotetaan "nuorennuslääkettä" ja hän toikkaroi humalassa, jonka jälkeen sammuu. Ja Röllissä juodaan myös. Miksei sitä ole kielletty? Ihme kukkahattutätimeininkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Matkakuumetta ja ASMR-juttuja

Oho, näköjään viimeisin kirjoitus on viime vuoden puolelta. Olen hengissä. :D Nyt vaan on ollut paljon kaikenlaista, ettei ole muistanut tän...