lauantai 13. helmikuuta 2016

Suklaa-keksiruudut

Iltasanomien sivulla oli linkki suklaa-keksiruutuihin ja vaikutti niin hyviltä, että pitihän niitä itsekin kokeilla. Ja mikä parasta: tekemisessä ei mene kauaa. Mausta tulee Snickers-patukka mieleen. Tässä ohjetta:

Pohja:
50 g valkosuklaata 
100 g voita  
100 g maapähkinävoita  
1 dl fariinisokeria  
1 tl vaniljasokeria  
5 dl keksimurua (itse käytin Pirkan Digestive-keksejä)

Päällinen:
200 g Tummaa suklaata
50 grammaa valkosuklaata (itse kyllä laitoin vähän enemmän kun tuntui, ettei päällinen riitä koko pohjalle. Riippuu tietenkin vuoan koosta, joka mulla oli aika iso).

Pohjan valmistus:
1. Paloittele valkosuklaa. Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan maapähkinävoi, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kuumaa seokseen valkosuklaapalat ja keksimurut.

2. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja painele seos vuokaan tasaiseksi levyksi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat päällisen.

Päällisen valmistus:

1. Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa. Sulata tumma suklaa vesihauteessa ja valuta keksipohjan päälle. Tasoita varovasti lastalla. Sulata sitten valkosuklaa ja valuta tumman suklaan päälle. Tasoita lastalla, jolloin pintaan syntyy marmorikuvio.

2. Anna jähmettyä jääkaapissa (mulla se ainakin vaati tunnin). Leikkaa ruuduiksi.
Tein miehelle ihan oman sydämen muotoisen leivoksen.
Lopuista leikkasin sitten ruutuja.
  
IHANAA HUOMISTA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menneen kesän kuulumisia lyhyesti

Kirjoitan nyt ekan postaukseni puhelimella. On mennyt taas pari kuukautta viime postauksesta. Tässä välissä olen ollut sairaana yhden pari v...