perjantai 21. elokuuta 2015

Rv 11+0 Kuolemanpelkoa

Mulla on alkanut todella pelottaa, että tämä lapsi on lopettanut elämänsä. Kaikki raskausoireet on yllättäin hävinneet. Ei ole pahoinvointia, ei vatsakipua, on vain alaselkäkipu, jota sitäkään ei enää niin kovin. Vatsakaan ei enää ole niin kova kuin aikaisemmin. Painokin on pysynyt samana monta viikkoa. Soitin tänään neuvolaan tuosta asiasta, niin ei niillä kiinnosta. Käski vain odottaa ensi viikon perjantaihin, jolloin mulla on aika sinne keskussairaalaan. Just. Että niinku monta viikkoa pitäisin sisällä kuollutta ihmistä? Mikä järki tuossa on?

Kävin kaupasta hakemassa raskaustestin ja ainakin se plussaaa näyttää, mutta ei se mitään todista. Laitoin tilaukseen semmoisen kotidopplerin, jolla voi kuunnella vauvan sydänääniä kotona. Toivottavasti tulee ennen ensi perjantaita, niin loppuisi (EHKÄ) tämä hermoilu ennen sitä. Paitsi, jos sieltä ei kuulu mitään. :/

5 kommenttia:

 1. - No apua! Miten ne voi olla noin välinpitämättömiä!! Toivotaan, että kaikki on kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin näköjään voi. Kysyin sitä ultraa muistaakseni raskausviikolla 9 tai 10 ja mulle sanottiin, että se tehdään vasta kun 12 viikkoa on täynnä. Eikä tehty mitään muutakaan tutkimusta. Niille vissiin riitti verikoe, joka sanoo, että olen raskaana eikä kiinnostanut se, onko se lapsi hengissä, kasvaako kohdun ulkopuolella tai muuta vastaavaa.

   Poista
 2. Dopplerilla ei välttämättä muutenkaan kuulu noilla viikoilla mitään.. :/

  Ja valitettavasti jos on keskeytynyt keskenmeno, sitä tyhjentymistä tai tyhjentämistä voi joutua odottaa kauankin. Eräällä kaverilla meni kuukausia... Ei ollut ihan inhimillistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nyt ei auttanut minun oloa yhtään, päinvastoin. :/

   Poista
  2. Ne on ikäviä faktoja. Mutta siis, yleensä kaikki on ihan hyvin eikä murehtiminen auta mitään.
   Ainoa mitä voit oikeasti tehdä on odottaa.

   Monilla on näitä verenvuotoja, olottomia tiloja ja vaikka minkälaista. Jopa saman ihmisen eri raskauksilla. Voivat erota kuin yö ja päivä.

   Itsessään koko raskaus on suuri mysteeri, ei auta kuin elää hetki kerrallaan!

   Poista

Aikuisen seuran puute

Että voi ihmistä ahdistaa. Sanon suoraan, että olen loman tarpeessa. Semmoinen vaikka edes yhden vuorokauden yksinolo-loma olis ihan tervetu...