maanantai 16. tammikuuta 2012

Suklaata, suklaata, namia!

No niin ja nyt sitten sitä Geisha-juustokakkuohjetta.

POHJA

200 g Digestive-keksejä (mieluiten Pirkan, ne on parhaita :P)

75 g margariinia tai voita

TÄYTE

2,5 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kaakaojauhetta
200 g Geisha-suklaata
5 kpl liivatelehtiä
0,3 dl kahvia

KORISTELUUN

Rouhittua suklaata (itse käytin Wiener Nougat-rouhetta pussista)

VALMISTUS

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita massaksi. Levitä massa irtopohjavuokaan tasaisesti (esim. lusikalla).

2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja kaakaojauhe. Sekoita.

4. Lisää maitorahka ja tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Lisää seokseen ja sekoita.

5. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan kahviin. Lisää liivate seokseen ohuena nauhana ja sekoita hyvin.

6. Kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluummin yön yli. 

7. Irrota kakku ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin Wiener Nougat-rouhetta, jota saa kaupasta pussissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menneen kesän kuulumisia lyhyesti

Kirjoitan nyt ekan postaukseni puhelimella. On mennyt taas pari kuukautta viime postauksesta. Tässä välissä olen ollut sairaana yhden pari v...