sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Iltapalaa

Niin, siis tämä minun blogihan ei ole minkään tietyn kategorian blogi vaan kirjoittelen milloin mitäkin mieleen juolahtaa, välillä jopa ruokaohjeita ja sellainen tulee nyt.

Kyseessä on siis marinoidut herkkusienet. Löysin ohjeen Yhteishyvän sivuilta, jos jollakin kiinnostaa. Joka tapauksessa kirjoitan sen myös tähän.

 600 g herkkusieniä (itse pidin tuota aivan liian suurena annoksena, joten laitoin parisataa grammaa vähemmän. Ostin siis Jumboherkkusieniä, irto sellaisia.

Sitten se itse marinadi:

1 dl persiljaa tai basilikaa hienonnettuna (itse laitoin tuoretta basilikaa, kun sitä sattui meiltä löytymään)

0,5 dl ruohosipulia

0,25 dl hunajaa

1,5 dl öljyä

0,5 dl balsamiviinietikkaa (itse laitoin jotakin muuta etikkaa, en nyt muista mitä, kun ei löytynyt meidän kaapista tuota balsamiviinietikkaa).

2 valkosipulin kynttä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl rouhittua mustapippuria

Puhdista ja halkaise herkkusienet (itse tein aika pieniä palasia niistä, helpompi syödä). Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi palasiksi. Sekoita marinadi kulhossa. Laita herkkusienet marinadiin. Anna maustua muutama tunti (itse pidin vuorokauden).
Itse en jotenkin pitänyt tuosta raakavaikutelmasta. Siis eihän ne sienet raakoja olleet, varsinkaan tuon marinadissa olonsa jälkeen, mutta jotenkin tuntui inhottavalta syödä kylmänä, joten paistoin osan niistä pannulla tuon vuorokauden marinoimisen jälkeen itselleni iltapalaksi ja hyvää tuli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menneen kesän kuulumisia lyhyesti

Kirjoitan nyt ekan postaukseni puhelimella. On mennyt taas pari kuukautta viime postauksesta. Tässä välissä olen ollut sairaana yhden pari v...