Kyseessä on siis marinoidut herkkusienet. Löysin ohjeen Yhteishyvän sivuilta, jos jollakin kiinnostaa. Joka tapauksessa kirjoitan sen myös tähän.
600 g herkkusieniä (itse pidin tuota aivan liian suurena annoksena, joten laitoin parisataa grammaa vähemmän. Ostin siis Jumboherkkusieniä, irto sellaisia.
Sitten se itse marinadi:
1
dl
persiljaa tai basilikaa hienonnettuna (itse laitoin tuoretta basilikaa, kun sitä sattui meiltä löytymään)
0,5
dl
ruohosipulia
0,25
dl
hunajaa
1,5
dl
öljyä
0,5
dl
balsamiviinietikkaa (itse laitoin jotakin muuta etikkaa, en nyt muista mitä, kun ei löytynyt meidän kaapista tuota balsamiviinietikkaa).
2
valkosipulin kynttä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
rouhittua mustapippuria
Puhdista ja halkaise herkkusienet (itse tein aika pieniä palasia niistä, helpompi syödä). Hienonna yrtit ja leikkaa
valkosipulinkynnet pieniksi palasiksi. Sekoita marinadi kulhossa. Laita herkkusienet marinadiin. Anna maustua muutama tunti (itse pidin vuorokauden).
Itse en jotenkin pitänyt tuosta raakavaikutelmasta. Siis eihän ne sienet raakoja olleet, varsinkaan tuon marinadissa olonsa jälkeen, mutta jotenkin tuntui inhottavalta syödä kylmänä, joten paistoin osan niistä pannulla tuon vuorokauden marinoimisen jälkeen itselleni iltapalaksi ja hyvää tuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti