maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kermainen valkosipulikeitto

Kokeilin tänään ekan kerran elämässäni valkosipulikeittoa. Tässä tulee ohje:

Tarvitset:

2-3 kpl Kokonaista valkosipulia
2 kpl Sipulia (itse laitoin vain yhden, koska en tykkää keltasipulista)
½ dl Jauhoja (itse käytin tattarijauhoja)
9 dl Kasvislientä (itse laitoin lihalientä)
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
2 dl Ruokakermaa


Valmistus:


1. Pilko valkosipulit ja sipulit sen kokoisiksi paloiksi kuin haluat (periaatteessa koolla ei väliä, koska ne soseutetaan myöhemmin).

2. Kuullota sipulisilppu ja valkosipulin kynnet.

3. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.

4. Lisää sipuli-jauhoseos keittämääsi kasvis- tai lihaliemeen. Lisää mustapippurirouhetta ja suolaa haluamasi määrä. Anna keiton hiljalleen poreilemalla kiehua 30-40 min.

5. Lisää ruokakerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

6. Kuumenna kiehuvaksi mutta älä keitä!


Keitosta tuli aika väkevää, joten jos ei tykkää, niin kannattaa laittaa lisäksi esimerkiksi tuorejuustoa (itse ainakin ensi kerralla ajattelin sellaista lisätä). 

 PS. Tämä on numero 800 minun postauksistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ahdistusta ja kirjallisuutta

Minä kirjoitan nyt minun toissa viikonlopusta. Perjantaina 3.11. meillä kävi ambulanssi hakemassa minut. Olin saanut paniikkikohtauksen, hie...