Tarvitset:
2 dl Vettä
2 rkl Maitoa (tai kahvia, jos haluat käyttää)
300 g Margariinia
5 rkl Kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl Suolaa
5 dl Vehnäjauhoja
5 dl Sokeria
2 tl Vaniljasokeria
1 tl Soodaa
1 dl Bulgarianjogurttia
2 Munaa
1 Paketti tomusokeria
Valmistus:
Taikina:
1. Kiehauta 2 dl vettä, 200 grammaa margariinia, 4 rkl kaakaojauhetta ja 1 tl suolaa kattilassa. Jäähdytä seos.
2. Sekoita 5 dl vehnäjauhoja, 5 dl sokeria, 1 tl soodaa, 1 tl suolaa, 2 tl vaniljasokeria, 1dl Bulgarianjogurttia ja 2 munaa keskenään. Lisää jäähtynyt margariiniseos sekaan.
3. Kaada pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrutus:
1. Kiehauta kattilassa 2 rkl maitoa (tai kahvia), 100 g margariinia, 1 rkl kaakaojauhetta ja 1 pkt tomusokeria
2. Kaada jäähtyneen leipomuksen päälle. Päälle voi ripotella halutessaan nonparelleja tai strösseliä.
3. Leikkaa leipomuksesta neliönmuotoisia ruutuja.
Joo, no ei näistä nyt kyllä ruudun näköisiä tullut. Tai tuli, siihen asti, kun nostin lautaselle ja tämä hajosi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti