tiistai 16. helmikuuta 2016

Rv 36+4 Helmivauva?

Tästä meidän vauvasta tulee näillä näkymin sittenkin helmikuun lapsi. Käytiin eilen äitiyspolilla ja olen sentin auki. Supistuksia oli eilen mennessä ja tullessa (johtuneeko siitä, että joutui istumaan autossa aika monta tuntia). Tänään sitten tunsin kuinka tyyppi laskeutui taas kerran alemmas. Painoarvio tällä erää oli 2,5 kg ja pituus 45 cm, että kyllä hän sieltä kohta saa tullakin. Ja tuon takia synnytyksen käynnistys on suunniteltu päivämäärälle 26.2. jos ennen sitä ei tapahdu mitään itsekseen. Niin ja kohdunsuun tilanteen mukaan tietenkin mennään sen käynnistyksen kanssa, ettei sitä nyt ihan suinpäin lähdetä käynnistämään, jos tilanne on sen kannalta huono (ei ole auennut tarpeeksi).

Minulla itsellä on vauvasta asti ollut shuntti päässä, eli letku, joka vie ylimääräistä nestettä päästä vatsaonteloon (ei tule ns. vesipäätä). Juuri tuon shuntin takia on aina ollut ponnistustilanteissa päänsärkyä ja ns. paineen tunnetta päässä. Sen takia suunnitteilla on, jos vain mahdollista, imukuppisynnytys estämään sitä, ettei ponnistusvaiheessa tarvitsisi niin hirveästi ponnistaa. Tuo jos vain mahdollista tarkoittaa sitä, että jos lapsi vain laskeutuu tarpeeksi alas, että imukuppia pystyy käyttämään, näin sanoi lääkäri.

Vauvan nykyisen koon takia alatiesynnytys ei tulisi kysymykseen, jos raskaus etenisi laskettuun aikaan asti (11.3.), koska hän olisi sitten jo liian iso. Mutta vauva on täysiaikainen tämän viikon perjantaina, että eipä tuo haittaa, vaikka tulisikin pois. Luulin aluksi, että se olisi 26.2. mutta ei, kun se onkin jo tällä viikolla.
Tällainen pakkaus meille tuli muutama viikko sitten.
Tämä on siis tosiaan 2015 vuoden pakkaus, koska tämän vuoden vastaavaa
ei ole vielä julkaistu.

Sitten asiaa kummeista. Olen siis koko ajan ollut siinä luulossa, että tämän lapsen kummeiksi tulee minun sisko ja Murun veli, mutta... Muru nyt vasta sanoi kysyneensä asiaa veljeltään joskus joulun aikaan ja hän oli sanonut, että "kysy minun vaimolta, kun se kummius vähän semmoinen pariskuntajuttu". Mikä vitun pariskuntajuttu? Minun siskosta tulee kummi, mutta ei sen miehestä silti tule. Miksi hänen vaimostaan sitten pitäisi myös tulla? Ja kun suoraan sanottuna, en pidä siitä naisesta, joten en häntä myöskään kummiksi halua. Muru oli sanonut sitten veljelleen, että pakko ei ole alkaa, hän kysyy sitten jotain toista. Ja parempi onkin, kun meni noin vaikeaksi sille hänen veljelleen tuo asia. Kuitenkin haluttaisiin, että toinen kummi olisi mies, kun minun sisko on nainen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aikuisen seuran puute

Että voi ihmistä ahdistaa. Sanon suoraan, että olen loman tarpeessa. Semmoinen vaikka edes yhden vuorokauden yksinolo-loma olis ihan tervetu...