tiistai 11. maaliskuuta 2014

Seesamibroileria ja pähkinäkastike

Nyt tulee pitkästä aikaa ruokapostaus.

Löysin äidin ET-lehdestä tällaisen tai tässä on oikeastaan kaksi erillistä ohjetta, joita vähän itse muokkasin ja kirjoitan sen oman muokatun version tähän.

Seesamibroileria

Puolikkaan sitruunan mehu
Öljyä
Suolaa
4 broilerifilettä
1 dl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa

1. Leikkaa broilerinfileet kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista broileripaloihin vaaleanruskea pinta. Purista päälle sitruunamehua ja suolaa broilerikuutiot.

2. Lisää seesaminsiemenet kulhoon ja kieritä broileripalat siemenissä. Nosta palat takaisin pannulle ja paista kannen alla kypsiksi.



Pähkinäkastike (joka ei kyllä minun mielestä ole kastiketta nähnytkään, pikemminkin paistettu pähkinälisuke)

1 dl kuorittuja manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
3 valkosipulinkynttä
3/4 dl öljyä
mustapippuria
1 dl keitinlientä
Sitruunamehua maun mukaan
Ripaus sokeria
Suolaa

1. Rouhi (tai paloittele itse veitsellä) mantelit ja pekaanipähkinät ja silppua valkosipulit. Kuumennä öljy pannussa ja lisää ainekset paistumaan muutamaksi minuutiksi. 

2. Rouhi joukkoon mustapippuri ja lisää keitinlientä (itse keitin vaan vettä ja sekoitin siihen kanaliemikuution), sitruunamehua (itse laitoin näin ensimmäisellä kerralla puolikkaan sitruunan mehun ja minun mielestä se oli aivan liikaa). Lisää myös ripaus sokeria ja suolaa. Hauduta muutama minuutti.

PS. Tämä pähkinäkastikehan on siis oikeasti pastalle tarkoitettu, mutta kun minä en pastaa syö. Mutta te, jotka syötte, niin kannattaa kokeilla. Tuollaisenaan se ei oikein toiminut. Tuo broileri sen sijaan oli naminami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menneen kesän kuulumisia lyhyesti

Kirjoitan nyt ekan postaukseni puhelimella. On mennyt taas pari kuukautta viime postauksesta. Tässä välissä olen ollut sairaana yhden pari v...