Joo-o, tuo on minun elämäni ensimmäinen kirjoitettu kuorrutus (sulatetulla raakasuklaalla tein), joten siksi tuon näköinen, mutta makuhan se on tärkein. |
MANGOJUUSTOKAKKULEIVOKSET
Ainekset:
300 g digestivekeksejä
120 g voita
8 kpl liivatelehtiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
Tilkka kiehuvaa vettä (alle puoli desiä)
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
Puolikkaan sitruunan mehu
Päällys:
2 purkkia Piltin mangososetta
2 kpl liivatetta
2 rkl vettä
Viinerivuokia (löytyy samalta hyllyltä kuin muffinssivuoat).
Mä puolitin tuon ohjeen
Ohje:
1. Murenna keksit muruksi ja sekoita pehmeä rasva joukkoon. Painele massa vuokiin tasaisesti. Laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
2. Laita liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Sekoita sillä välin tuorejuustoon sitruunamehu ja sokerit. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.
3. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate nopeasti tuorejuuston sekaan, ohuena nauhana kaataen ja koko ajan sekoittaen.
4. Lisää kermavaahto tuorejuuston sekaan.
5. Kaada valmis seos vuokiin, tasoita pintaa tarvittaessa. Anna hyytyä jääkaapissa meluiten yön yli.
6. Kun leivokset ovat hyytyneet tarpeeksi, voit valmistaa päällysteen. Liuota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Sen jälkeen sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivate mangososeen joukkoon huolellisesti ja nopeasti, kaada sen jälkeen leivosten päälle. Tasoita tarvittaessa. Laita leivokset takaisin jääkaappiin ja anna päällysenkin hyytyä.
"Onko arvon rouva ollenkaan tullu ajatelleeks, että miten meidän sitten käy, jos meikäläinen töihin menee? No menee työttömyyskorvaukset ja millä ihmeellä me sitten eletään?"
-Uuno Turhapuro kaksoisagentti-
- Onneksi olkoon teille! Ja ah, kyllä nuo leivokset näyttää herkullisilta :D. Pitänee testata joskus.
VastaaPoistaHih, kiitos. Ja kannattaa kokeilla. Tuo on oikeasti juustokakkuohje, siksi puolitin tuon, kun tein noihin vuokiin.
Poista