torstai 13. elokuuta 2015

Savuporo-sipulipiirakka

Nyt tulee sitten reseptipostausta. Sain tällaisen ohjeen ja pitihän sitä kokeilla. Voin kertoa, että on muuten namia.

Tarvitset:

Suolaisen piirakan pohjan
n. 500 grammaa sipulia tai purjoa (itse laitoin kyllä vaan 1,5 isoa sipulia ja riitti hyvin, vaikka painoi vaan parisataa grammaa, mutta voi laittaa enemmän, jos tykkää sipulista paljon, itse en niin välitä)
½ tl Yrttisuolaa esim. Herbamare
½ tl Timjamia/rosmariinia
½ tl Mustapippuria
100g Savuporoa
150 g Emmental-juustoraastetta
3 Kananmunaa
2 dl Ruokakermaa 


Mä jätin tämän raskauden takia nuo yrtit ja yrttisuolan pois, kun niitä ei suositella, mutta eipä tuo piirakka niitä kaivannutkaan.

Valmistus

1. Painele ja levitä taikina piirakkavuokaan.
2. Pieni ja kuullota sipulit rasvassa. Sekoita kuulotettu sipuli ja savuporo keskenään. Kaada vuokaan taikinan päälle.
3. Sekoita juustoraaste, kananmunat ja kerma. Lisää mausteet.
4. Kaada seos täytteen päälle.

Paista noin 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Menneen kesän kuulumisia lyhyesti

Kirjoitan nyt ekan postaukseni puhelimella. On mennyt taas pari kuukautta viime postauksesta. Tässä välissä olen ollut sairaana yhden pari v...