lauantai 7. toukokuuta 2016

Nimen juhlaa

Meidän pojalla oli viikko sitten lauantaina ristiäiset. Etunimi on sen verran harvinainen, etten sitä tähän julkaise enkä sen takia muitakaan nimiä, koska haluan edelleen pitää henkilöllisyyteni salassa. Kolme nimeä me hänelle annettiin. Yksi nimi tulee minun isältä ja yksi vähän niinkuin vahingossa Murun isänisältä. En tiennyt Murun isänisän nimeä  ennenkuin vasta sitten kun lapsi oli kastettu ja Murun isä luuli, että se nimi tulee hänen isältään. Ei se tosiaan tule, koska se oli minun "keksimä" nimi enkä tiennyt sen nimen löytyvän suvusta. Murun isänisä on syntynyt joskus 1800-luvun loppupuolella ja kuollut ennenkuin Muru on syntynytkään, joten eipä ole koskaan ollut puhetta.

Olen nyt viikon ollut pojan kanssa lapsuudenkodissani ja vielä olisi viikko edessä. On saanut olla ainakin anopilta rauhassa. Mitä hän nyt on puhelimella hätyytellyt. Eilen yritti soittaa, mutta olin just poikaa syöttämässä, joten enpä vastannut eikä kyllä muutenkaan kauheasti kiinnostanut vastata. Lähdin tänne just siksi, ettei tarvi olla sen ämmän kanssa tekemisissä. Sillä on joku ihmeen puhtausneuroosi. Vaippaakin olisi vaihtamassa joka pissan jälkeen ja pesemässä lasta joka vaipan vaihdon yhteydessä, vaikka siellä vaipassa ei olisi mitään pissaa kummempaa (lapsellahan kuivuu iho). Eikä hän juo kotonaankaan vettä hanasta vaan ostaa kaupasta pullovettä, vaikka se vesi siinä hanassa on kyllä ihan puhdasta.

Poika täytti tänään kaksi kuukautta. Kasvanut on paljon. Viikon päästä maanantaina on neuvola, niin selviää kuinka paljon.

PS. Hyvää huomista äitienpäivää kaikille äideille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aikuisen seuran puute

Että voi ihmistä ahdistaa. Sanon suoraan, että olen loman tarpeessa. Semmoinen vaikka edes yhden vuorokauden yksinolo-loma olis ihan tervetu...